opleidingen

Het palet van COCD opleidingen hebben we ingedeeld in drie categorieën: toegepaste creativiteit, faciliteren van innovatief denken en creatief leiderschap.

Door een unieke samenwerking met het International Center for Studies in Creativity (ICSC) is het daarnaast ook mogelijk om een Master of Science in Creativity and Change Leadership te halen.

Twijfel je over welke opleiding jou op dit moment het beste past, neem dan contact met ons op en we helpen je bij je keuze.

toegepaste creativiteit

applied creativity fundamentals

In deze driedaagse opleiding leer je hoe je op een handige manier tot aansprekende oplossingen kunt komen voor allerlei vraagstukken. Het gaat over creatief denken en over productief brainstormen. 

Deze opleiding is voor iedereen die meer wil weten over creatief denken, zowel persoonlijk als professioneel.

applied creativity advanced program

Met deze wetenschappelijk onderbouwde opleiding boordevol oefenmogelijkheden, krijg jij het creatieve proces grondig in de vingers. Je exploreert de wereld van creativiteit in al haar facetten en neemt creativiteit op individueel, team- en organisatieniveau onder de loep.

Zes blokken en een learning lab met het Creative Problem Solving (CPS) model als rode draad doorheen de opleiding.

faciliteren van innovatief denken

faciliteren van innovatief denken - introductie

Hoe begeleid je op een betrokken manier een groep mensen naar een bruikbaar resultaat? Er wordt steeds meer belang gehecht aan het kunnen faciliteren en de vraag naar deze softskill groeit dan ook.

Wil jij de basisvaardigheden van een facilitator leren? En wil je inzicht krijgen in hoe je iedereen in de groep betrekt bij het samen creëren van een resultaat? Kijk dan of deze opleiding iets voor jou is.

master facilitation

In de Master Facilitation opleiding onderzoeken deelnemers de fascinerende wereld van groepsdynamica bij het faciliteren van processen en sessies.

Deze opleiding is speciaal voor professionals die beschikken over voorkennis van het creatieve proces, het faciliteren beheersen én die zich dolgraag willen verbeteren in het faciliteren van het groepsproces.

creatief leiderschap

creatief leiderschap foundations

Het vermogen om anders te kunnen denken, problemen op andere manieren te kunnen benaderen en vlot te kunnen antwoorden op verandering is de sleutel tot innovatie die organisaties wereldwijd zoeken.

In deze hands-on training leer je de kneepjes van creatief leiderschap.

masterclass creatief & innovatief leiderschap

In een omgeving die voortdurend verandert, hangt het succes – of zelfs overleven – van de organisatie grotendeels af van het vermogen om innovatie en creativiteit te leiden.

Maak je klaar om nieuwe perspectieven te ervaren en jezelf af te stemmen op het leiderschap van de 21eeuw in deze 3-daagse Masterclass. Het programma is ontworpen om de nieuwste inzichten in creativiteit en innovatie leiderschap voor het voetlicht te brengen.

master of science in creativity and change leadership

Wil je graag een Master of Science degree halen in Creativity and Change Leadership?
Door een unieke samenwerking met het International Center for Studies in Creativity kan dat sinds 2015 ook in Europa.

Eind 2017 behaalden de studenten van het eerste Europese cohort hun Master titel. Reden voor een feestje!

Zou je heel graag de stap willen maken naar het behalen van een Master of Science? Wil jij graag je creatieve vaardigheden vergroten en leren hoe je soepel door een veranderingsproces navigeert? Of je verder bekwamen in leiderschap bij transformatie? Allemaal elementen die aan de orde komen in deze studie.

De studie begint met een zogeheten graduate certificate programma. Dit levert je kennis en vaardigheden om een faciliterend leider te worden in creativiteit en verandering. Je leert hoe je als veranderingsexpert in een organisatie kunt acteren. Je weet bronnen van creatief denken te vinden en te interpreteren. Je verbreedt je theoretische kennis en je blijft voortdurend je creatieve vaardigheid verbeteren.

Na het graduate certificate program, kun je de opleiding vervolgen met het behalen van een Master of Science degree. In deze fase leer je actuele onderwerpen in creativiteit en verandering te onderzoeken, te beoordelen en toe te passen. Je sluit je studie af met het schrijven van een ‘paper’.

Het programma is een mix van leren op afstand en onderwijs op locatie. Dit laatste in de vorm van een zomerschool van twee weken in Nederland. Het eerstvolgende cohort in Europa start op zondagmiddag 26 juni 2022 met een oriëntatie. De lessen van de zomerschool beginnen op 27 juni.

Op de website van het programma staat alle informatie over het distance Master’s Program in Creativity and Change Leadership in Europe. Via die website kun je ook een aanmeldingspakket aanvragen.

Sta je te popelen om aan de slag te gaan, vraag dan snel het aanmeldingspakket aan. De sluiting van aanmelding voor een start in de zomer van 2022 is op 1 maart 2022.

events

Het is een jaarlijkse traditie dat COCD een dag organiseert waar je je lekker kunt onderdompelen in creativiteit en zinderend van inspiratie weer vandaan gaat. Traditiegetrouw is deze dag op een aansprekende locatie in België of Nederland.

Helaas is bij elkaar komen op locatie met een grote groep nu niet mogelijk door de heersende pandemie. De ‘event agenda’ is dan ook leeg voor 2021.

Zodra we weer een event gepland hebben om virtueel of op locatie op een inspirerende manier te verbinden, laten we het weten via verschillende sociale media kanalen. Dus blijf ons volgen!