Introductie Faciliteren van Innovatief Denken

faciliteren van innovatief denken – introductie

Wil jij met glans voor de groep staan? En die faciliteren om met de creatieve mindset tot innovatieve oplossingen te komen? Het begint bij de basis in deze eendaagse training ‘Introductie Faciliteren van Innovatief Denken’. 

Je leert de basisprincipes van het faciliteren van kleine groepen. Ofwel, hoe je op een betrokken manier een groep mensen naar een bruikbaar resultaat leidt. Je wordt je bewust van jouw rol als facilitator, waarbij je het proces begeleidt en de groep samen laat creëren. 

Daarnaast ervaar je hoe je anderen stimuleert om buiten de gebaande paden te denken. Je krijgt inzicht hoe de creatieve ademhaling de groep helpt om productief en innovatief te denken. En je verkent situaties waarin je het faciliteren van deze denkwijze wilt toepassen in je werk. 

programma

In het ochtendprogramma maak je kennis met wat het betekent om een groep te faciliteren. Wat is je houding als facilitator en hoe richt je je rol in? Vervolgens zoomen we in op het faciliteren van innovatief denken. Wat kenmerkt dit denken en hoe help ik de groep hiermee? Je leert wat je kunt doen om een groep innovatief te laten denken en hoe je intervenieert als het even niet meer volgens plan verloopt.

In de middag ga je vooral zelf aan de slag. Met de andere deelnemers oefen je tools en technieken. Je ervaart wat de creatieve ademhaling is en hoe je die kan gebruiken. Je krijgt praktische tips voor de voorbereiding, de facilitatie zelf en wat daarna volgt. 

Tot slot formuleer je je eigen actie om met wat je geleerd hebt aan de slag te gaan. Na de trainingsdag kan je gebruik maken van 45 minuten coaching bij jouw praktijksituatie.

voor wie

Faciliteren is een breed begrip en een vaardigheid die steeds meer gevraagd wordt. Iedereen met een adviserende of leidende rol in een team of project zal op een of andere manier faciliteren. En in een tijdperk waarin verandering en complexiteit aan de orde van de dag zijn, is het ook belangrijk om innovatief denken te kunnen stimuleren. 

Deze eendaagse training is voor adviseurs, beleidsmedewerkers, projectleiders en (team)managers. En voor iedereen die een faciliterende rol heeft bij verandering en vernieuwing. 

data

11 november 2021

 

locatie

Amsterdam

 

prijs

€ 575 excl. 21% btw,
incl. lunch en coaching

na deze opleiding

N

Heb je een helder beeld van de rol van facilitator.

N

Ken je de basisprincipes van het faciliteren van innovatief denken.

N

Weet je wat je moet doen om een groep mensen samen bruikbare en vernieuwende oplossingen te laten creëren.

N

Heb je geoefend met een aantal technieken om de creatieve mindset te faciliteren.

N

Heb je inzicht hoe jij je rol als facilitator vorm wilt geven.

N

Ben je gecoacht in een echte praktijksituatie.