“Doen én denken én theorie versmelten mooi samen in deze Masterclass, hierdoor is het direct toepasbaar in mijn werk.”

masterclass creatief & innovatief leiderschap

In een omgeving die voortdurend verandert, hangt het succes – of zelfs overleven – van de organisatie grotendeels af van het vermogen om innovatie en creativiteit te leiden.

Meer dan bij het managen van innovatie, houdt creatief leiderschap in dat je initiatief neemt om mensen te inspireren en in de gelegenheid te stellen hun creatieve mindset in te schakelen om een constructieve verandering teweeg te brengen. Hoe haal je het meeste uit  de mensen waar je mee samenwerkt? Welke leiderschapsvaardigheden heb je daarvoor te ontwikkelen? En wat kun je leren van de praktijk in andere bedrijfstakken? Maak je klaar om nieuwe perspectieven te ervaren en jezelf af te stemmen op het leiderschap van de 21eeuw in deze 3-daagse Masterclass.

Het programma is ontworpen om de nieuwste inzichten in creativiteit en innovatie leiderschap voor het voetlicht te brengen. Het biedt deelnemers een dieper inzicht in de dynamiek van creatief leiderschap en innovatie, verschaft door bekende trainers in dit domein. Branko Broekman, Erik op ten Berg en Ramon Vulling zullen je inspireren met hun visie, kennis en expertise als het gaat om creatief leiderschap, creatief denken en cross-industry innovatie. Deze masterclass combineert de academische invalshoek met een zakelijk perspectief en geeft je ruime gelegenheid om al doende op een creatieve manier te leren.

Inzichten, know-how en een toolkit om je innovatie ambities een vliegende start te geven. Deze driedaagse masterclass gaat voorbij de ideeën; het richt zich op hoe vernieuwingen in de wereld te zetten!

 

EEN GREEP UIT WAT DEELNEMERS ZEGGEN OVER DEZE MASTERCLASS:

“Ik vond de leiderschapsstijl oefeningen prettig, ook het “projectwerk” aan het eind van de dag. Zo doorvoel je de stof.”

“Doen én denken én theorie versmelten mooi samen in deze Masterclass. Direct toepasbaar in mijn werk.”

“Enthousiaste benadering van het Creative Problem Solving model, waarbij steeds duidelijk werd aangegeven op welk punt in het model we beland waren.”

“De cross-industry benadering was nieuw voor me. Leerzaam om te zien hoe een bepaald bedrijf zorgt dat er iets gebeurt.”

“Het was interessant, leerzaam, inspirerend en zeker ook hartstikke leuk.”

dag 1 masterclass creatief & innovatief leiderschap

Creatief leiderschap, vaardigheden voor de 21eeuw
Tijdens deze dag verkent Branko Broekman creativiteit en creatief denken als een essentieel onderdeel van leiderschap in de 21eeuw. Omdat het vermogen om anders te kunnen denken, problemen op andere manieren te kunnen benaderen en snel te kunnen antwoorden op verandering de sleutel is tot innovatie die organisaties wereldwijd zoeken.

Je zult je inzicht verdiepen in hoe creatief denken bijdraagt aan de effectiviteit van leiderschap en welke invloed je hebt in het leiden van een veranderingstraject. Je ervaart het verschil van het inzetten van de creatieve mindset, je schat je eigen creatieve leiderschapsvaardigheden in, reflecteert op waar aandacht nodig is en formuleert hoe die vaardigheid te ontwikkelen.

 

Resultaten van de eerste dag:

 • een dieper inzicht in hoe creatief denken bijdraagt aan de effectiviteit van leiderschap.
 • technieken en strategieën die creatief denken injecteren in je leiderschapspraktijk.
 • een creatieve mindset die je in staat stelt om het creatief denken in anderen te faciliteren.
 • manieren om te bouwen aan een werkomgeving die creatief denken stimuleert.
 • een toegenomen inzicht in je eigen creatieve leiderschapscapaciteiten.
 • een rapport met een persoonlijk profiel van je denkstijlen volgens FourSight®

 

voor wie

Senior & middle managers, adviseurs en programmamanagers die erkennen dat innovatie en creativiteit aan de basis liggen van het overleven en toekomstige succes van hun organisatie en die de ambitie hebben om hun leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen.

 

data

Deze masterclass staat niet ingepland voor 2021.

 

lokatie

De lokatie voor deze opleiding is nog niet vastgesteld. Zodra de lokatie bekend is, wordt deze op de site gepubliceerd.

COCD opleidingen vinden op verschillende lokaties in Vlaanderen en Nederland plaats.

 

PRIJS

€ 1575 exclusief 21% btw

Genoemde prijzen zijn aan wijzigingen onderhevig en kunnen zonder voorafgaande kennisgeving tussentijds gewijzigd worden. De prijs bij inschrijving is geldend. 

dag 2
masterclass creatief & innovatief leiderschap

Veranderingsprocessen begeleiden met het CPS Proces
Tijdens deze dag duiken we in creatieve denktechnieken, het creatieve proces en verkennen we manieren om ruimte te scheppen voor nieuwe denkpatronen. Uitstel van oordeel en denken in kansen zullen jou en je team helpen om productiever en zekerder de uitdagingen van vandaag (én die van morgen) aan te gaan.

Doorheen de dag zul je technieken en manieren leren kennen die je creatieve denkvermogen naar het volgende niveau brengen. Je maakt kennis met het Creative Problem Solving (CPS) model om een creatief traject te structureren en leert hoe het creatieve potentieel van anderen in jouw team of organisatie wakker te schudden.

 

Resultaten van de tweede dag:

 • inzicht in het verschil tussen logisch denken en creatief denken.
 • zien hoe creativiteit de resultaten van verandering en innovatie in organisaties beïnvloedt.
 • oefenen van 5 vaardigheden die je eigen creativiteit of die van anderen kunnen versterken.
 • ervaren hoe het is om soepel te kunnen schakelen tussen het bedenken van opties en het kiezen van opties.
 • methoden en technieken leren kennen die het outside-the-box denken faciliteren om aanlokkelijke, beeldende visies te formuleren, aansprekende ideeën te bedenken en concrete acties vast te stellen.
 • zien hoe het Creative Problem Solving model kan dienen als raamwerk om de creatieve inspanningen van medewerkers te structuren.
dag 3
masterclass creatief & innovatief leiderschap

Innovatief leiderschap vanuit cross-industry perspectief
Tijdens deze dag maak je kennis met technieken die je innovatie inspanningen een vliegende start zullen geven. Door analogieën te trekken en andere benaderingen over te brengen in de context van je eigen organisatie, voorbij de grenzen van je eigen industrie. Je krijgt een fris perspectief op innovatie en de leiderschapsmethoden. Je leert hoe de cross-industry innovatie toolkit te gebruiken.

Resultaten van de derde dag:

 • een helder begrip van cross-industry innovatie ontwikkelen.
 • de kunst eigen maken om ‘beautiful questions’ te vragen die een innovatietraject starten.
 • weten hoe innovatiekansen voor jezelf te scannen.
 • krijg inzicht in het cross-industry innovatie model.
 • ervaar de vaardigheden om te zoeken naar inspirerende bedrijven of industrieën.
 • leer je eigen cross-industry innovatie toolkit te gebruiken.
 • inspiratie om je innovatie inspanningen een vliegende start te geven.

na deze masterclass

N

Weet je hoe creatief denken bijdraagt aan de effectiviteit van leiderschap.

N

Weet je hoe een werkomgeving te bouwen die creatief denken stimuleert.

N

Heb je je eigen creatieve leiderschapsvaardigheden ingeschat, gereflecteerd op waar aandacht nodig is en gestart die vaardigheden te oefenen.

N

Ken je een set technieken en manieren om het out-of-the-box denken te faciliteren met je team of in je organisatie.

N

Weet je een creatief traject te structureren aan de hand van het Creative Problem Solving model.

N

Weet je hoe te scannen voor betekenisvolle innovatiekansen die de organisatie ten goede komen.

N

Heb je inzicht in het cross-industry innovatie model en beschik je over een toolkit om je innovatie traject een vliegende start te geven.