COCD zoekt nieuwe bestuursleden!

Het Centrum voor Ontwikkeling van Creatief Denken (COCD) is al ruim 40 jaar toonaangevend in training, opleiding en onderzoek naar toegepaste creativiteit. Het COCD heeft zijn roots in de Universiteit van Antwerpen. Het geeft opleidingen en trainingen voornamelijk in het Nederlands/Vlaams taalgebied, maar ook steeds vaker daarbuiten. Deze opleidingen vergroten de creativiteit en het probleemoplossend vermogen van professionals, teams en organisaties.

Het COCD is onderdeel van het Europese netwerk van Creatieve Kennisinstituten en heeft banden met de International Center for Studies in Creativity (ICSC) in Buffalo en met de State University New York (SUNY). Met die laatste participeert het COCD in een internationale Masteropleiding in Creativity and Change Leadership.

Het aanbod van het COCD bestaat uit meerdere opleidingen en trainingen, die de basis van creatief denken en werken aanleren, tot aan gespecialiseerde meerdaagse opleidingen waarin up-to-date kennis en onderzoek gedeeld wordt met de deelnemers. De opleidingen worden openbaar en incompany aangeboden.

Naast het geven van opleidingen wil het COCD het onderzoek naar toegepaste creativiteit stimuleren en bijdragen aan een beter creatief klimaat in onderwijs, overheid en bedrijfsleven, immers: ‘Alles begint met creativiteit’

Het COCD is gevestigd in Antwerpen en is een Vereniging Zonder Winst (VZW), vergelijkbaar met een stichting in Nederland. Het bureau bestaat uit een vaste kern, een groep freelancers en een directeur. Om de groei en ontwikkeling van het COCD verder te stimuleren, zoeken wij versterking van het bestuur met 3 nieuwe bestuursleden. Het betreft een onbezoldigde functie. Het bestuur vergadert ongeveer 4 keer per jaar.

Taken bestuur

  • Uitzetten en bewaken strategische koers COCD
  • Goedkeuren begroting en jaarrekening
  • Fungeren als sparringpartner voor medebestuursleden en voor de directie van het COCD

Profiel bestuursleden

  • Affiniteit en bekend met het veld van toegepaste creativiteit, bijvoorbeeld via een van de opleidingen van het COCD
  • Relevant netwerk in onderwijs, wetenschap of bedrijfsleven waar vraagstukken rondom toegepaste creativiteit spelen, in Nederland of in Vlaanderen.
  • Begrip van financiën
  • In staat om (maatschappelijke) vragen te zien en te vertalen naar de deskundigheid van het COCD.
  • Bereid om in voorkomende gevallen aanwezig te zijn op activiteiten van het COCD.
  • Bereid en in staat om in voorkomende gevallen in het in Engels een gesprek te kunnen voeren.
  • Vanwege ons werkgebied zijn wij uitdrukkelijk op zoek naar een mix van Nederlandse en Vlaamse kandidaten.

Meer informatie en sollicitatie

Meer informatie over het COCD vindt u hier: www.cocd.org.

Uw sollicitatie en cv kunt u voor 1 mei 2019 sturen naar Joost Kadijk, de voorzitter van het COCD, via joost@21lobsterstreet.com. Hij is ook beschikbaar om nadere vragen over de functie te beantwoorden via het nummer 0031628972037.