Regelmatig versturen we een mailing over onze activiteiten en met nieuws op het gebied van creativiteit.

Deze blog is de nieuwsbrief van december 2019.

Wil je de nieuwsbrief rechtstreeks in je mailbox? Meld je dan aan door je naam en e-mailadres in te vullen onderaan deze webpagina.

Bijna kerst. Voor velen is december een drukke maand met alle voorbereidingen voor de feestdagen.

Bijna het einde van het jaar. Voor velen een periode van terugblikken en vooruitblikken. 

Ik neem tussen Kerst en Oud Nieuw graag de tijd om te reflecteren. Welke resultaten heb ik het afgelopen jaar behaald? Wat maakt me gelukkig? Wat zou ik graag anders zien in de toekomst? Ik heb geen echte goede voornemens, maar wel vaak een thema of één grote verandering die ik in het nieuwe jaar wil realiseren. Zo heb ik op oudjaarsdag 2018 gezegd dat dit jaar het jaar van de verhuizing zou worden. En dat is gebeurd. Zelf ben ik van Groningen naar Hilversum verhuisd en het COCD kantoor is van Antwerpen naar Amsterdam verhuisd. 

Wat mijn tijd voor reflectie dit jaar gaat opleveren is nog een verrassing. Een deel daarvan komt vast terug in de initiatieven van COCD in 2020. We hebben al wat mooie dingen ingepland en er volgt uiteraard meer. 

Ben jij ook al bezig met je plannen voor 2020? En ben je op zoek naar opties voor persoonlijke en professionele groei? Wellicht raak je geïnspireerd door deze december nieuwsbrief. 

Namens het COCD team wens ik je fijne feestdagen en een fantastisch nieuw jaar!
Conny van der Wouw

We hebben al een mooie schakering van opleidingen en events in deze nieuwsbrief voor je samengevat.

Dan kun je deze dagen rustig de tijd nemen om te bepalen hoe jij in 2020 je creativiteit of leiderschap een boost gaat geven. 

Mystery Mindcamp organiseert speciale pop-up events op locaties over de hele wereld. Elk evenement is uniek en stimuleert co-creatie, leren en verbinding. De rode draad in alle pop-up events is innovatie en creativiteit. En uiteraard weet je van tevoren niet wat je te wachten staat: “You won’t know what’s in store till you walk through the door.”

Op vrijdag 24 januari is er een Mystery Mindcamp van 17.00 tot 19.30 uur in Amsterdam. De voertaal is Engels. Bestel snel je kaartje want het aantal plaatsen is beperkt! Hier vind je meer informatie.

Blok je agenda op 9 april, want dan organiseren we een inspirerende dag vol met workshops. En we hebben een geweldige keynote speaker. All the way from Buffalo, New York: Dr. Roger Firestien. Dr. Firestien is al jaren verbonden aan het International Center for Studies in Creativity. Houd onze website en de sociale media in de gaten voor meer informatie.

Nog vaker dan voorheen werden dit jaar artikelen gepubliceerd over het belang van toegepaste creativiteit, creatief problemen oplossen en creatief leiderschap. De essentie van al die artikelen is dat je met creativiteit hét verschil kunt maken. Leid jezelf op om dat ook te doen.

We bieden geregeld de basisopleiding in het toepassen van creativiteit aan. De eerste Applied Creativity Fundamentals in 2020 staat gepland voor 12, 13 en 14 februari. 

Heb je de basis onder de knie en wil je het creatieve proces grondig in je vingers krijgen? Op 4 maart start er een nieuwe editie van het Applied Creativity Advanced Program. Een wetenschappelijk onderbouwde opleiding boordevol oefenmogelijkheden, waarbij je de wereld van creativiteit in al haar facetten exploreert.

Nieuw in 2020 is de ééndaagse Applied Creativity Relearning. Deze actieve, inspirerende training biedt je de mogelijkheid om je kennis over toegepaste creativiteit op te frissen. 

Ben je op zoek naar hoe je als leider verandering kunt initiëren en impact creëren? Dan is de tweedaagse opleiding Creatief Leiderschap Foundations écht iets voor jou. Je leert hoe je een creatief klimaat schept en hoe je de regie over het veranderingsproces houdt aan de hand van het Systeemmodel van een Creatieve Verandering.

Ben je geïnteresseerd in hoe je een groep productief laat samenwerken? Kijk dan eens naar de Master Facilitation opleiding. In deze driedaagse opleiding onderzoeken deelnemers de fascinerende wereld van groepsdynamica bij het faciliteren van processen en sessies. Speciaal voor hen die dolgraag zich willen verbeteren in het faciliteren.