COCD Opleidingen Zomer 2020 Make it swing Make it ring

Regelmatig versturen we een mailing over onze activiteiten en met nieuws op het gebied van creativiteit.

Deze blog is de nieuwsbrief van juli 2020.

Wil je de nieuwsbrief rechtstreeks in je mailbox? Meld je dan aan door je naam en e-mailadres in te vullen onderaan deze webpagina.

Ken je het Hogeland? Dat is het gebied ten noorden van de stad Groningen met zijn weidse horizon, meanderende maren en kronkelende weggetjes. Toen ik nog in Groningen woonde, kreeg ik de tip om door het Hogeland te fietsen met dezelfde blik als tijdens een vakantie op het Franse platteland. En zo voelde ik mij, tegen de wind in fietsend, opeens onderdeel van de weidsheid. Waar ik normaal zou mopperen op het zwoegen om vooruit te komen. Vaak kijk je anders naar de wereld tijdens een zonnige dag of vakantie. 

Om te veranderen van perspectief, hoef je niet persé ver te reizen. Je kunt ook anders waarnemen door meerdere zintuigen te gebruiken. Óf een zintuig juist niet te gebruiken. Dat kan verrassende resultaten opleveren, die je creativiteit vervolgens kunnen prikkelen. Zo meende ik ooit eens lamsvlees -wat toch een karakteristieke smaak heeft- gegeten te hebben tijdens een ‘blind dinner’, terwijl het varkensribbetjes waren. Hoe had ik mij laten verleiden door op de vorm af te gaan en niet op de smaak. 

Paul Torrance, creativity professor en bekend om zijn Torrance Tests of Creative Thinking (TTCT), benoemt in zijn werk 18 creatieve vaardigheden. De vaardigheid ‘Make it swing – make it ring’ nodigt je uit om al je zintuigen in te zetten. Wat voor ideeën genereert je pen als deze beweegt op muziek? Welke figuren zie je in de afbeelding die je pen al dansend gemaakt heeft? En als je de context van de vraag zou willen verbeelden in geluid en beweging, hoe ziet dat er dan uit? 

Zou ‘make it swing – make it ring’ niet een heerlijke manier zijn om deze zomer lekker buiten te genieten? 

Namens het hele COCD team wens ik je een swingende zomer,
Conny van der Wouw

COCD Opleidingen Zomer 2020 Vakantiesluiting

 

In de zomerperiode hebben we een kleinere bezetting op kantoor.

Het kan dus zijn dat het wat langer duurt, voordat we op je bericht reageren.

En tussen 14 en 31 augustus zijn we er lekker even tussenuit. Inspiratie opdoen, lummelen, genieten van de natuur en de zon, …..  

Om vanaf 1 september weer enthousiast voor je klaar te staan.

COCD Opleidingen Applied Creativity Advanced Program blended learning

Zoals vaker met vernieuwing hebben de omstandigheden van de afgelopen maanden er voor gezorgd dat onze blended learning plannen sneller -en eerder- zijn doorontwikkeld dan verwacht. En daar zijn we blij mee en trots op!

De blended learning variant van onze programma’s is op dit moment alleen nog beschikbaar voor in-company trainingen.

Zou het niet geweldig zijn als je een COCD training via blended learning kan volgen? 

We zijn benieuwd naar jullie belangstelling om ook de trainingen met open inschrijving als blended learning variant te volgen. Via onderstaande button kun je ons mailen en je interesse kenbaar maken. Geef ook aan wat je zou willen leren en hoe je een blended learning training voor je ziet. Met je reactie kunnen wij dan ons aanbod tegen het licht houden.

Van tanker naar speedboot

Ben je nog op zoek naar leesvoer voor deze zomer?

Er zijn veel boeken die we je kunnen aanbevelen. We lichten er hier één uit: het onlangs verschenen boek “Van Tanker naar Speedboot”. Het boek gaat in op wat je kunt doen om je medewerkers de innovatiemotor van de organisatie te laten worden.

Auteur Pieter Daelman volgde zijn opleiding in toegepaste creativiteit bij COCD. Daar werd zijn interesse gewekt om te sturen op het ontwikkelen van nieuwe business concepten in plaats van de ideeënstroom aan het toeval over te laten. In zijn boek laat Pieter aan de hand van het Cromax®-framework zien hoe je een klimaat kunt scheppen waarin medewerkers actief bijdragen aan innovatie binnen de organisatie.

COCD blog - ACAP39-1 MdJ en FF CPS model

Na de vakantie starten we direct met blok 4 van het unieke Applied Creativity Advanced Program, inmiddels de 39e editie van dit programma. In zes blokken van twee dagen en een vooravond dompel je je onder in verschillende aspecten van toegepaste creativiteit. De 4 P’s van Mel Rhodes en hun onderlinge verband komen aan bod. Je ervaart hoe de interactie tussen Persoon, Proces en Pressie van de omgeving de vernieuwingskracht van het Product beïnvloedt en hoe je daarin kunt tweaken.
Je leert nieuwe tools en hoe je bekende tools anders kunt inzetten. Je verdiept je creatieve vaardigheden en weet na afloop hoe je soepel navigeert door het Creative Problem Solving model. Je kunt de kunst afkijken van een waaier van trainers, die ieder hun eigen aandachtsgebied en stijl hebben.

In onze blog kun je lezen hoe anderen dit programma ervaren hebben. Tijdens deze editie schrijft Mariel de Jong over haar ervaringen in het Applied Creativity Advanced Program en zorgt Fransje Immink voor verrijkende illustraties.

Smaakt het naar meer?
Op 15 september 2021 start editie 40 van het programma. Schrijf je hier in om ook een allround creativity professional te worden.

GENIET VAN DE ZOMER!

COCD Opleidingen Zomer 2020