“Mijn passie heeft handen en voeten gekregen, ik heb een theoretisch kader, heel veel praktische technieken en ervaring in mijn rugtas.”

applied creativity advanced program

Met deze wetenschappelijk onderbouwde opleiding boordevol oefenmogelijkheden, krijg jij het creatieve proces grondig in de vingers. Je exploreert de wereld van creativiteit in al haar facetten en neemt creativiteit op individueel, team- en organisatieniveau onder de loep.

De opleiding bestaat uit zes blokken van twee dagen (verdeeld over ongeveer zeven maanden), steeds voorafgegaan door een vooravond. Tussen de blokken door voeren deelnemers aanvullende opdrachten uit met hun trainingsgroep. En dat is nog maar het begin. Om de stof goed te integreren, doorloop je vervolgens een learning lab: een verandertraject waarin je onder begeleiding ervaring opdoet. In negen maanden tijd ga je als groep de uitdaging aan om een creatieve verandering tot stand te brengen.

Het Creative Problem Solving (CPS) model loopt als rode draad doorheen de opleiding. Met dat model navigeer je ook in complexere situaties succesvol door het creatieve proces.

Tijdens de intensieve en boeiende opleiding over het proces van creatief denken dagen de trainers deelnemers van start tot finish uit. Een palet aan ervaren docenten en deskundigen van COCD vervult de rol van inspiratiebron. Deelnemers maken per blok kennis met de specifieke aspecten van creativiteit en onderzoeken hoe dit is toe te passen in de dagelijkse praktijk van hun werk.

Je gaat vooral ook zelf aan de slag met praktische opdrachten. En leert omgaan met een waaier aan handige technieken, richtlijnen, tools én hulpmiddelen die het creatieve proces ondersteunen. Denk daarbij aan de internationaal befaamde COCD-box met creatieve procesmaterialen voor het selecteren van ideeën. 

De COCD opleiding Applied Creativity – Advanced Program is dé referentie voor wie zich wil verdiepen in het begrijpen en stimuleren van creatief denken en het begeleiden van creatieve processen.

 

Mariel de Jong, deelnemer aan het COCD Applied Creativity Advanced Program, editie 2020, deelt wat ze leert, wat haar bezighoudt en welke inzichten ze opdoet in deze opleiding. Prachtig geïllustreerd door haar studiegenoot Fransje Immink.

Femke Deckers verhaalt over haar ervaringen in een vorige editie van dit programma.

Lees hier wat deze deelnemers over de opleiding vertellen.

voor wie?

Deze opleiding is speciaal voor professionals die zich willen verdiepen in het begrijpen en stimuleren van creatief denken en het begeleiden van creatieve processen.

Voor deze opleiding is een stevige voorkennis van het creatieve proces vereist, bijvoorbeeld opgedaan in de Applied Creativity Fundamentals opleiding.

 

na deze opleiding

N

Is je kennis over creatief denken verbreed.

N

Kun je een creatief proces begeleiden en productief maken.

N

Heb je de basis van het Creative Problem Solving model onder de knie.

N

Ben je in staat om in elke rol je eigen creativiteit maximaal te laten renderen.

Blog FD COCD Advanced program blok 4-gevoel-denkstaat

data voor editie 40

De volgende editie van het Advanced Program start in december 2021.

Blok 1:   15, 16 en 17 december 2021
Blok 2:   19, 20 en 21 januari 2022
Blok 3:   16, 17 en 18 februari 2022
Blok 4:   30 & 31 maart en 1 april 2022
Blok 5:   11, 12 en 13 mei 2022
Blok 6:   8, 9 en 10 juni 2022

 

lokaties editie 40

COCD streeft ernaar om ieder blok van het Applied Creativity Advanced Program op een andere locatie te laten plaatsvinden in Vlaanderen of Nederland.

 

PRIJS

€ 9775

inclusief overnachtingen
exclusief 21% btw

Genoemde prijzen zijn aan wijzigingen onderhevig en kunnen zonder voorafgaande kennisgeving tussentijds gewijzigd worden. De prijs bij inschrijving is geldend.

Wil je meer weten over deze opleiding?

Vraag dan de brochure over het Applied Creativity Advanced Program aan.

door wie 

Samen met Branko Broekman, de opleidingscoördinator van dit programma leg je het hele verdiepingstraject af. Branko zal zelf ook een aantal onderwerpen inbrengen als trainer. Daarnaast stimuleert Branko je om door alle blokken heen linken te leggen tussen de verschillende thema’s.

Een palet aan ervaren docenten en deskundigen vervult de rol van inspiratiebron in deze opleiding. Bekijk de galerij van mensen die je tijdens dit programma als trainer zult ontmoeten hieronder.

branko broekman

Programmacoördinator van en trainer in
het Applied Creativity Advanced Program