“Hoe verwonderend om oneindig veel creatieve technieken te leren toepassen die blikvelden instant verbreden!”

applied creativity fundamentals

In deze driedaagse opleiding leer je hoe je op een handige manier tot aansprekende oplossingen kunt komen voor allerlei vraagstukken. Het gaat over creatief denken en over productief brainstormen. De opleiding laat je ervaren hoe het creatieve proces verloopt en wat creatief denken oplevert.

Tijdens deze sprankelende en effectieve training worden deelnemers van begin tot eind verrast. Een ervaren docent en expert van het COCD neemt iedereen mee in het proces van creatief denken. Uiteraard heeft hij of zij daarbij aandacht voor ieders leerstijl.

Deelnemers maken kennis met de verschillende aspecten van creativiteit én ze onderzoeken hoe dit is toe te passen in het werk. Vervolgens passeren de onderdelen van een creatief proces met de vraagfase, divergentiefase, convergentiefase en actiefase stap voor stap de revue.

Zoals gezegd gaan deelnemers vooral ook zelf aan de slag met praktische opdrachten. En leren ze omgaan met handige technieken, richtlijnen, tools én hulpmiddelen die het creatieve proces ondersteunen. Denk daarbij aan de Idea Killers en Idea Boosters. En natuurlijk de internationaal befaamde COCD-box voor het selecteren van ideeën!

Tijdens de training wordt gewerkt met concrete vraagstukken van deelnemers. Iedereen gaat meteen aan de slag met wat men leert. Bovendien weten deelnemers na deze training hoe ze een eenvoudige brainstorm kunnen begeleiden. Men kan dit direct op de werkplek in praktijk brengen!

 

“De opleiding creatief denken heeft me een enorme energie boost gegeven en ik zou iedereen aanraden om deel te nemen. Ook mensen die in hun werkomgeving niet creatief bezig zijn. Het gaat namelijk over de manier waarop je problemen kan aanpakken en alternatieven kan bedenken, zowel op het werk als daar buiten. Het aanstekelijke enthousiasme van de lesgever, zijn uitgebreide kennis, de positieve sfeer en de rustgevende omgeving hebben deze driedaagse tot een onvergetelijke ervaring gemaakt.

Veerle De Roeck

Dossierbeheerder CBR, Universiteit Antwerpen

wat staat er op het programma

Op de eerste dag word je geintroduceerd in wat ‘patroondoorbrekend denken’ is. Via oefeningen en denktechnieken word je je bewust van een aantal creatieve basisvaardigeheden. Je leert wat een creatieve houding is en ontvangt richtlijnen voor creatief denken. Tenslotte krijg je inzicht in hoe het creatieve proces eruitziet en leren we je verschillende ideestimulerende technieken aan.

Op de tweede dag verdiep je je in de vraagfase van het creatieve proces. Je gaat oefenen met het bedenken van ideeën, maken van keuzes en uitwerken van ideeën tot kansrijke oplossingen en acties. 

De derde en laatste dag staat vooral in het teken van het doorlopen en het oefenen van het hele creatieve proces. Daarnaast krijg je handvaten hoe ideeën te activeren. Er is ruimte voor vragen, antwoorden en ontdekkingen omtrent creatief denken in organisaties en in je eigen dagelijkse praktijk. 

Als afsluiting van de opleiding ontvang je van COCD een certificaat van deelname.

compleet creativiteitspakket

We stellen deelnemers graag in de gelegenheid alles uit de driedaagse training te halen. Zo bieden we een uitgebreide syllabus en het basishandboek ‘Creativiteit. Hoe? Zo!’. Bovendien worden je een aantal artikelen digitaal aangereikt waarmee je creativiteit en het creatieve proces verder kunt ontedekken.

Na afloop geeft de trainer je een EHBC-rugzak (Eerste Hulp Bij Creativiteit) mee met een aantal basismaterialen om zelf een creatief proces te doorlopen.

voor wie

Wij geloven dat creatief denken voor iedereen van meerwaarde is. Deze opleiding is dan ook voor iedereen die meer wil weten over creatief denken, zowel persoonlijk als professioneel. Voor deze opleiding is geen voorkennis vereist.

 

data

  • 30 sept., 1 en 2 okt. 2020  – VOL
  • 9, 10 en 11 december 2020
  • 3, 4 en 5 maart 2021

 

lokaties

September 2020:
Fletcher Hotel Amersfoort (NL)

Nog niet alle lokaties voor deze opleidingen zijn vastgesteld. Zodra de lokatie voor een opleiding bekend is, wordt deze op de site gepubliceerd.

COCD opleidingen vinden op verschillende lokaties in Vlaanderen en Nederland plaats.

 

PRIJS

€ 1875

inclusief 2 overnachtingen
exclusief 21% btw

Genoemde prijzen zijn aan wijzigingen onderhevig en kunnen zonder voorafgaande kennisgeving tussentijds gewijzigd worden. De prijs bij inschrijving is geldend. 

COCD Applied Creativity Fundamentals opleiding februari 2019

na deze opleiding kan men

N

Persoonlijke creativiteit goed inzetten.

N

Een creatief proces begeleiden en productief maken.

N

Anderen inspireren hun creativiteit te benutten.

N

Zich verder focussen op het leren faciliteren van creatieve processen.

N

Zich inschrijven voor het COCD Applied Creativity Advanced Program.

door wie 

erik op ten berg

Trainer Applied Creativity Fundamentals in september 2020

branko broekman

Trainer Applied Creativity Fundamentals in december 2020

erik op ten berg

Trainer Applied Creativity Fundamentals in maart 2021