Gegrond in 100 jaar wetenschappelijk onderzoek
Ontstaan als spin-off van de Universiteit van Antwerpen in 1977, is COCD vandaag de dag nog steeds actief betrokken bij het uitbouwen van het wetenschappelijke fundament voor toegepaste creativiteit, creatief klimaat en veranderingsleiderschap.

Activerende en ervaringsgerichte onderwijsvormen voor bedrijfsopleidingen
Net als bij zwemmen leer je toegepaste creativiteit vooral door het te doen. Daarom ontwerpt COCD haar opleidingen met de methodiek van accelerated learning en het Torrance Incubation Model. Verrassende, originele programma’s om jouw creatieve zelfvertrouwen te boosten.

Experten in het aanleren van het verbinden van de puntjes.
Creativiteit is de aanjager van het bedenken van originele oplossingen. Bij COCD leer je onder andere wat out-of-the-box denken echt inhoudt en hoe je nieuwe ideeën verder brengt tot praktische oplossingen. En alles wat verder komt kijken bij een succesvolle verandering.

Vakkundig in het faciliteren van co-creaties
COCD werkt samen met partners om nieuwe kennis te creëren voor het oplossen van complexe vraagstukken. Het aanzetten van de creatieve mindset in teams is vaak de sleutel tot succesvolle co-creaties. COCD weet als geen ander hoe dat effectief te doen.

Ingebed in een internationaal netwerk
Gestart als één van de pioniers in Europa zijn we nu een actieve sparring partner met andere creativiteitsbeoefenaars wereldwijd. We werken geregeld samen met ICSC, CREA, EACI, CPSI en Mindcamp.

Het kernteam

Branko Broekman

Programmacoördinator van Applied Creativity Advanced program, Master class creatief & innovatief leiderschap en ICSC Master program.

Veerle De Roeck

Onze creAssistente

Conny van der Wouw

Creativity Professional

Joost Kadijk

Onze voorzitter van het bestuur.

Cynthia Op den Brouw

Onze vorige directeur & Bestuurslid

Co Doesburg

Bestuurslid