Conny van der Wouw

Profielfoto Conny van der Wouw
Conny is een van de ervaren creativity professionals van het COCD.

Vanaf 1992 ondersteunt Conny bedrijven en organisaties met het oplossen van problemen. Op zoek naar meer creativiteit, kwam zij in 2005 in aanraking met het creatief denken. Zij omarmt dit denken nu volledig, het heeft haar werk en leven verrijkt.

Momenteel werkt ze als facilitator van creatieve sessies en als trainer in creatief denken. Zij adviseert bij probleem- en procesanalyses en begeleidt in veranderingsprocessen in de rol van informatie- of projectmanager.

Haar passie voor het creatief denken gebruikt ze in initiatieven om mensen met dit gedachtegoed vertrouwd te maken: door te begeleiden in oefenbijeenkomsten of de organisatie van opleidingen te faciliteren.

 

Deskundigheid

Conny legt verbinding tussen het creatieve en analytische denken en gebruikt dit talent om een beeld concreet te krijgen en naar een bruikbaar resultaat om te zetten. Haar vermogen om overzicht te houden, de essentie vast te leggen en goed over te brengen helpen haar hierin. Ze heeft veel ervaring in het analyseren van complexe processen en het managen van een grote hoeveelheid informatie.

Conny schept zichtbaar plezier in het samenwerken met mensen. De energie, die hierbij ontstaat,  motiveert haar en ze weet dit op anderen over te brengen. 

Kunst en cultuur vormen een bron van inspiratie, vernieuwing en groei. Conny heeft een voorliefde voor alles wat met kleur te maken heeft en oog voor de esthetische kant van dingen. 

 

Ervaring

Recent begeleidde Conny diverse creatieve sessies voor bedrijven en organisaties in het onderwijs, gezondheidszorg, vervoer, marketing, financiële dienstverlening en voor gemeentelijke instanties. 

Conny is trainer van de Fundamentals training in Applied Creativity bij het Centrum voor Ontwikkeling van het Creatief Denken (COCD) in Antwerpen.

Zij werkt als proces- en informatiemanager bij de Academy for Creative Leadership, een stichting die tot doel heeft creatief leiderschap in Europa te bevorderen. In deze rol levert zij ook een bijdrage aan de coördinatie en promotie van evenementen en van het Master programma in Creativity and Change Leadership in Europe. Deze Master opleiding wordt gegeven door het International Center for Studies in Creativity, Buffalo State, State University of New York.

Conny ontwikkelde programma’s en begeleidde sessies met diverse thema’s, zoals visie- en strategievorming; ontwikkelen nieuwe dienstverlening; klachtenafhandeling; procesontwikkeling in business architectuur; voorbereiden promotiecampagne; oplossen knelpunten in wachttijd; duurzame ontwikkeling van dienstverlening in de zorg; verbeteren kennisuitwisseling; stimuleren van plezier in je werk en projectevaluaties.

In haar jarenlange werk als informatie analist en business consultant bij diverse (semi)overheidsorganisaties heeft Conny vele probleemanalyses uitgevoerd, geadviseerd in complexe informatievraagstukken en projecten geleid. 

 

Opleiding

Na haar artsexamen aan de Universiteit van Nijmegen vervolgde Conny haar pad in informatiemanagement. Voor haar werk als consultant en projectleider heeft ze meerdere ICT en (project)managementopleidingen gevolgd. 

Haar scholing in het creatief denken begon Conny bij het Centrum voor Ontwikkeling van Creatief Denken (COCD). Daar heeft ze zowel de basisopleiding als de deskundigheidsopleiding succesvol doorlopen. 

Eind 2017 heeft ze het Master Program in Creativity and Change Leadership aan Buffalo State, State University of New York, afgerond en hiermee haar Master of Science titel in Creative Studies behaald.

Conny is een gecertificeerd facilitator van het Foursight Thinking Profile.