erik op ten berg

erik op ten berg

Trainer Applied Creativity Fundamentals en Advanced Program

 

Erik op ten Berg is een creativity professional. Dat betekent dat hij zich helemaal heeft gespecialiseerd in hoe je het creatief denken bij mensen zo maximaal mogelijk kunt aanzetten en kunt ontwikkelen. Als achtergrond heeft hij ondermeer de unieke “MSc in Creativity”.

Erik heeft zijn eigen bedrijf Pioen consult, en is als trainer verbonden aan COCD. Hij verzorgt brainstormsessies in allerlei soorten en maten. In zijn rol als trainer en coach leert hij mensen hoe ze slimmer gebruik kunnen maken van hun creatieve vaardigheden. Vaak heeft dit te maken met veranderingen en innovatie.

Creativiteit is de kunst van het denken met een bochtje. De kunst van het doorbreken van patronen en nieuwe originele oplossingen vinden. Voor Erik is dat hetzelfde als productief denken of op een realistische manier outside-the-box denken. Mensen ervaren de aanpak en werkwijze van Erik als zeer interactief, inspirerend, aanstekelijk, praktisch toepasbaar, no-nonsense en origineel.

Creativity is looking at the ordinary and seeing the extraordinary! Dit is voor Erik (1963) de essentie van wat hij je probeert te laten ontdekken.