Ingrid De Clercq

Ingrid De Clercq

Trainer Applied Creativity Advanced Program en Creatief Leiderschap Foundations

 

Ingrid De Clercq is mede-oprichter van OUZIA, dat organisaties helpt creativiteit, ondernemerschap en innovatie te stimuleren én te verankeren in de processen en de cultuur. Ouzia brengt een framework voor creatieve probleemoplossing dat eenvoudig genoeg is om aan te leren aan alle lagen van de organisatie en gesofisticeerd genoeg om complexe vraagstukken op te lossen. Ze geven mensen handvaten om op een gestructureerde manier vernieuwing aan te brengen in hun job: denken in opties in plaats van beperkingen, durven risico’s nemen, en op een creatieve manier problemen aanpakken.  Daardoor stellen ze mensen en organisaties in staat om beter om te gaan met de uitdagingen van onze snel veranderende omgeving.

Ingrid heeft gewerkt aan projecten voor het bouwen van een ondernemende cultuur, het ontwikkelen, lanceren en coachen van innovatieprogramma’s voor grotere bedrijven en het begeleiden van zelfmanagement in jonge, innovatieve bedrijven. Ze geeft lezingen over teamsamenstelling voor entrepreneurial teams voor het Imperial College, Londen, de Universiteit van Brussel (VUB) en het Erasmus College in Brussel.

Ze heeft een Graduate Certificate in Creativity and Change Leadership van het International Center for Studies in Creativity, van de State University of New York, Buffalo, is een gecertifceerde FourSight Master Trainer en een gecertificeerde MBTI-trainer Type I & II.