jeroen van der weide

jeroen van der weide

Trainer Applied Creativity Advanced Program

 

Creative consultant, strateeg en design thinker; in de loop der jaren heb ik mezelf al diverse titels toegemeten. Het blijft soms lastig om die creatieve motor die mij dagelijks in beweging houdt, goed te omschrijven. In ieder geval gebruik ik mijn creativiteit graag om organisaties van dienst te zijn bij hun vernieuwingsvraag.

Ik vind het fascinerend om te zien hoe verschillend mensen omgaan met creativiteit. Hoe ze elkaar soms beperken en hoe bevrijdend het kan werken wanneer ieders talent volledig wordt aangesproken. Culturele verschillen of organisatievormen zijn ook sterk van invloed op het al dan niet stimuleren van een creatief klimaat. Graag help ik om de voorwaarden voor innovatie te verbeteren.

Daarnaast zet ik het in om mijn artistieke gedachtestroom vorm te geven. Ik heb geen vaste materiaalkeuze. De ene keer is het grafiek, de volgende keer schilderen of drie dimensionaal. Ik noem het ArtSurfing. Ik creëer steeds weer nieuwe ontmoetingen waar ik inspiratie uithaalt en mezelf opdrachten geef. Want als je omgaat met creativiteit word je er ook door besmet.

Jeroen van der Weide
Design Thinkers Group