marieke van dijk

marieke van dijk

Trainer Applied Creativity Advanced Program

Be Creative. Have Fun. Make History.
De inzet van je creatieve breinkracht levert plezier en resultaat. En ik stimuleer mensen en organisaties om die breinkracht optimaal te gebruiken. Creativiteit is namelijk een keuze. Een keuze om vaststaande denkpatronen te doorbreken. Elke dag opnieuw.

Uit het boek ‘Creativity’ van Mihaly Csikszentmihalyi blijkt dat zeer creatieve mensen meerdere projecten tegelijk hebben lopen, waardoor kennis uit het ene domein tot ideeën leiden in het andere domein. Voor mij een goed ondersteunend verhaal voor alle projecten en initiatieven waar ik mij mee bezighoud.

Wat doe ik allemaal?

  • Vanuit Springidee train en adviseer ik organisaties hoe ze hun innovatiedenk- en -daadkracht kunnen gebruiken om succesvoller te innoveren.
  • Ik zet me via modus AAN in om binnen het onderwijs LEERkracht te ontwikkelen. LEERkracht is het vermogen om je continu te ontwikkelen in een alsmaar veranderende omgeving en is gericht op: zelfkennis, creativiteit en flexibiliteit.
  • Ideeën komen niet out of the blue. Deze zitten in de onderneming, in de box. Het dna van een bedrijf vertaalt BlueBox naar verrassende marketing en communicatieconcepten.
  • Ik geef les creatief denken, faciliteren en design bij de opleiding Business Innovation van Avans Hogescholen.
  • En tot slot ben initiatiefnemer van Nationale Lummeldag op 15 april en bedenker van #Plukidee (een idee te waardevol om niet te delen).

Welke opleiding heb ik gevolgd?
Ik ben oorspronkelijk opgeleid als communicatiedeskundige. Vernieuwen, leren en ontwikkelen lopen als een rode draad door mijn leven. Ik heb het COCD Applied Creativity Advanced Program gedaan en ben gecertificeerd FourSight Master Trainer. Verder lees ik alles wat los en vast zit over creativiteit, het brein, sociale processen, leren en ontwikkelen, etc.

Toen ik tijdens de basisopleiding van het COCD in aanraking kwam met creatief denken dacht ik twee dingen:

Eén: Waarom wist ik dit niet eerder?
En Twee: Dit moet iedereen weten.

En dat ben ik gaan doen …

Terug naar het overzicht van trainers