philippe brasseur

philippe brasseur

Trainer Applied Creativity Advanced Program

 

Philippe Brasseur (°1964, Belg) beschrijft zichzelf als een ‘ideeënkweker’. Hij begon zijn loopbaan als art director in reclamebureaus, dan events manager, en hoofdredacteur van drie jeugdmagazines.

Sinds 2000 is hij zelfstandig consultant, spreker en docent in creatief denken. Hij werkt overal in en buiten Europa in F, NL en GB en richt zich meestal naar bedrijven (creativity management) en naar pedagogen (creatief lesgeven). Philippe tekent bijna elke dag (hij publiceert regelmatig illustraties in boeken en in de pers) en is ook een gepassioneerde beelddenker. Hij gebruikt graag alle soorten beelden (visualisatie, kunst, tekenen enz.) om creativiteit en intuitie te stimuleren bij individu’s en groepen.

Philippe is lang docent ‘beelddenken’ in het ACAP programma van COCD. Hij is ook auteur en tekenaar van 6 boeken over creativiteit, waarvan een aantal vertaald zijn in het Nederlands (Actief creatief, Actief met boeken, Creatief met voorwerpen), in het Engels (How to think like an absolute genius), in het Chinees enz.

Hij heeft het centrum ‘Creativita’ opgericht in een boerderij nabij Brussel, waar hij woont met zijn vrouw en hun 4 kinderen.

Hier vind je Philippe zijn website.