rené hartman

rené hartman

Trainer Applied Creativity Advanced Program

 

René Hartman begeleidt bedrijven, organisaties en individuen graag bij het bijzonder maken van vernieuwing. Hoe kun je nieuwe producten en diensten onderscheidend maken en er tegelijkertijd voor zorgen dat ze ook realistisch zijn? Geen creatieve luchtfietserij, maar innovatie met twee poten op de grond.

René heeft jarenlang ervaring en is nog steeds nieuwsgierig wanneer het gaat over: creativiteit, innovatie, co-creatie, samenwerken, design en ondernemerschap. Voor deze onderwerpen heeft hij een volle toolbox en vele inspirerende voorbeelden. Zijn ervaring heeft hij opgedaan binnen bedrijven en aan de buitenkant als adviseur. René werkt graag met ondernemers en met (project)teams om te zoeken naar nieuwe ideeën voor business.

Wat betreft zijn bijdrage in het Applied Creativity Advanced Program zegt René: “Mijn directe collega’s noemen mij Mister Implementation, ik ben altijd op zoek naar hoe je ideeën kunt realiseren. Hoe je kunt voorkomen dat mooie en innovatieve ideeën in een diepe la belanden. Misschien komt dit door mijn technische achtergrond, Industrieel Ontwerpen TU Delft, dat ik graag wil knutselen aan ideeën. Of door mijn ervaring bij productiebedrijven om ‘iets’ op te leveren. Of door mijn vorige werk als innovatieadviseur voor MKB-bedrijven. Hoe dan ook, ik begeleid graag het hele Creative Problem Solving (CPS)-traject, van verkenning tot en met de implementatie. Zowel voor het ontwerpen van nieuwe, duurzame verpakkingen, voor het ontwikkelen van een nieuwe bedrijfsstrategie, voor het maken van een teamplan, als voor het samen met inwoners werken aan stadsvernieuwingsprojecten.”

René is met veel uitdagingen blij te maken, vooral wanneer ook nagedacht moet worden over de implementatie van de ideeën. Hij is ervan overtuigd dat CPS de wereld een beetje mooier kan maken en wil daar graag zijn steentje aan bijdragen. In zijn vrije tijd is hij graag met paarden bezig (rijden, mennen), vindt hij het heerlijk om te koken voor zijn familie en geniet hij graag van de lokale natuur en van design & food uit Italië.