robert verheule

robert verheule

Trainer Master Facilitation

 

Ik houd mij bezig met wat ik noem leiderschapsreflexen. Alle (life) Communicatie verloopt via reflexen en leiderschapsreflexen zijn die reflexen die bij anderen volgreflexen oproepen. Als begeleider van groepen bij bijvoorbeeld brainstorms, volgen de deelnemers je zonder weerstand te voelen als je ze bijvoorbeeld vraagt even voor zichzelf in stilte na te denken of juist geeltjes met gekke ideeën te plakken op een bord. Ze accepteren je als leider vanuit het vertrouwen dat jij een goede leider bent die hun aller belangen dient. En dus als je ze vraagt even in een kringetje te komen staan, staan ze automatisch op.

Maar hoe weten ze dat nou, dat jij een goede leider bent? Deze vraag staat centraal in mijn zoektocht die leidt langs neurologie en cognitieve psychologie, naar de meest basale reactiepatronen van ons als reptiel of zoogdier. Want hierin liggen de leiderschapsreflexen verankerd en dus de basis voor goed leiderschap.

Ik geef workshops en trainingen in leiderschapsreflexen, coach anderen bij het uitoefenen van hun vak en begeleid groepen bij brainstorms en visietrajecten.