Yves De Smet

Yves De Smet

Trainer Applied Creativity Advanced Program

 

Ik ben natuurkundige van opleiding en behaalde een doctoraat met de studie van wat er zich afspeelt daar waar de fysische, microscopische wereld overgaat in de chemische, nano-wereld. Zo ben ik destijds als pas afgestudeerde en ‘als van nature’ de chemische industrie binnengewandeld. Dat is intussen 20 jaar, 5 bedrijven en (te)veel verschillende functies geleden.

De rode draden doorheen mijn loopbaan zijn (1) mijn interesse om te begrijpen waarom ‘ons product’ waardevol is voor een klant of eindgebruiker – zowel de wetenschappelijke als de zakelijke kant van het verhaal, en (2) mijn passie voor innovatie, en in het bijzonder de beginfase van vernieuwing: het vinden en verbeteren van ideeën die kunnen leiden tot positieve verandering.

Die passie en het aanwakkeren ervan gedurende mijn MBA studies hebben geleid tot een nog steeds groeiende bibliotheek over creatief denken, en een master diploma in Creativity and Change Leadership uit Buffalo, New York.

Ik ben momenteel voltijds R&D manager en daarnaast deeltijds gastdocent aan Vlerick Business School (Leuven) en Erasmus Hogeschool (Brussel) voor Idea Generation en Business Creativity. In mijn vrije tijd geef ik bijscholing in scheikunde, natuurkunde en wiskunde, ben ik brugfiguur bij het Rode Kruis, bouw ik verder aan mijn bibliotheek, sta ik mijn kinderen bij (in hun studies en daarbuiten), sport ik, en ondersteun ik mee de werking van een lokale voetbalvereniging.

Een passend citaat? Misschien de woorden van Deming, met een knipoog naar de wetenschappelijke studie van creativiteit . “In God we trust. All others bring data.”